Dragii mei,
Trecem printr-o perioadă de criză în care trebuie să fim cu toții responsabili. Recomandarea pentru noi toți este să stăm în casă, dar nu știm încă până când. De aceea, am pregătit pentru voi niște instrucțiuni pentru a avea grijă de dinții voștri și a nu fi nevoie să ne vedem în următoarele săptămâni. Îl voi completa periodic cu noi tips and tricks.
Sigur ai ceva mai mult timp la dispoziție. Chiar și cei care încă lucrează, dar de acasă, au câștigat timpul petrecut pe drumul până la serviciu. Așa că sigur ai la dispoziție 4 minute / zi, 2 dimineața și 2 seara, pentru a te spăla corect pe dinți, nu? Este important să acorzi o atenție sporită igienei dentare:
1. Folosești periuță manuală? Am mai scris și aici care este tehnica recomandată pentru spălarea corectă cu periuța manuală. Sau poți să urmărești acest video.
2. Dacă utilizezi periuță electrică, tot 2 minute trebuie să te speli. Plasează capătul periuței la trecerea dintre gingie și dinte, pentru a spăla bine și spațiul acela unde se adună bacterii. Și apoi continuă cu suprafața dintelui. Dacă vă pasionează gadgeturile sau căutați informații despre periuțe electrice, aveți aici un canal de youtube cu multe informații despre periuțe electrice.
3. Este un moment foarte bun să vă deprindeți obiceiul de a folosi ața dentară. Este cea mai eficientă metodă de a curăța intre dinți - și modul în care prevenim apariția cariilor interdentare (cele mai periculoase, pentru că se observă mai greu și afectează amândoi dinții ce se află în contact). Urmăriți cum se utilizează corect ața dentara - pentru a nu vă leza gingiile și pentru a curăța corect suprafețele dinților.
4. Există pe piață și un dispozitiv foarte eficient pentru curățare a dinților și a spațiilor interdentare - dușul bucal. Este folosit pentru a COMPLETA spălatul pe dinți, deci nu îl înlocuiește! Vă recomand dușul bucal de la Waterpik, ei sunt cei care l-au introdus pe piață. Au mai multe variante, toate foarte eficiente. Așa funcționează dusul bucal: https://www.youtube.com/watch?v=tmBcEf2jfks .
În ceea ce privește copiii, vă fac trimitere către o alta postare de pe blog, în care am tratat subiectul pe larg. Este un moment bun să stați lângă ei atunci când se periaza și să vă asigurați că tehnica este cea corectă.
Un alt lucru important pe care ti-l recomand este atenția la alimentele și băuturile pe care le consumi. Pentru că stam în casă, tentația să ronțăim cateceva este mai mare, și atunci trebuie să speli dinții mai mult decât de două ori/zi. Bea apă multă, hidratarea este bună pentru întregul organism, cât și pentru igiena ta dentară. Aici poti afla câteva alimente benefice sau dăunătoare pentru dinții tăi.
Dacă această perioadă ai o urgență dentară, contacteaza-mă. Scrie-mi sau suna-mă, vreau să te ajut. Urgență dentară înseamnă:
-durere dentară acută
-sângerare gingivală abundentă
-umflături ale gingiei / obrajilor / feței.
Pentru alte tratamente dentare propun să ne vedem după ce trece pandemia. Până atunci, voi actualiza constant informația din acest articol.
Stați în siguranță, stați în casă. Limitați cât de mult puteți contactul cu cei din jur, pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului. Spălați-vă bine pe mâini și încercați pe cât posibil să nu duceți mâna la față. Din păcate virusul COVID-19 se transmite foarte ușor și declanșează reacții imune inflamatorii foarte violente pentru unii dintre noi. Haideți să fim responsabili și să ne păzim pe noi și pe cei din jurul nostru. Împreună vom depăși perioada aceasta dificilă.
Nu uitați, sunt alături de voi. Abia aștept să ne vedem cu bine!
Comments