top of page
Smiling Model

Aparat
Dentar
Invisalign

 

Aparatul dentar îți oferă acel zâmbet minunat și aliniat pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

 

Știm cu toții cât de important este să ai un zâmbet frumos. De fapt, zâmbetul ar trebui să fie atât frumos, cât și sănătos. Ne dorim cu toții dinți perfecți și un zâmbet impecabil de alb, dar uneori Mama Natură nu ne înzestrează cu dinții perfecți. Ce faci dacă ai dinți strâmbi, înghesuiți, încălecați? Ai putea să te resemnezi și să spui că “asta e viața”, dar ar fi mai bine să nu lași lucrurile așa. 

Dacă nu știai, problemele tale au o soluție. Se numește aparat dentar și nu este atât de înfricoșător pe cât pare. De altfel, mituri există în orice domeniu și despre orice. Aparatul dentar a apărut în anii 1800 când era rudimentar și montarea sa includea o bună parte de durere, dar industria stomatologică a progresat enorm și acum nu mai este o corvoadă. 

Aparatul dentar poate fi comod și estetic, ușor de purtat și de înlăturat dacă apelezi la aparatul dentar Invisalign. Este unul dintre cele mai moderne tipuri de aparate dentare de pe piață și vine la pachet cu o mulțime de beneficii.

 

Dacă vrei să afli mai multe, dar mai ales dacă ți se potrivește, te așteptăm cu drag în cabinet pentru o discuție amicală.

IMG_3528.HEIC

DENTALIST

Eu sunt medic stomatolog, Alexandra Mircea, iar la Dentalist ne orientam tratamentele și serviciile în jurul celor mai performanțe tratamente. Suntem la dispoziția ta pentru a găsi împreună cea mai bună variantă de aliniere a dinților tăi - fie că este vorba de aparate dentare fixe sau mobile, metalice, ceramice, de safir sau mult-doritele și superior esteticele aparate dentare Invisalign. 

Este important ca tu, în calitate de pacient al nostru, să explorezi alături de noi posibilitățile de tratament, să înțelegi efectele purtării unui aparat dentar și să te ajutăm să ai informații complexe despre cazul tău, astfel încât să te ajutăm să iei cea mai bună decizie de tratament. 

Află totul despre aparatele dentare din rândurile de mai jos.

Ce este aparat dentar Invisalign? 

 

Aparatul dentar Invisalign este un tip de aparat dentar inovativ format din mai multe seturi de gutiere transparente care imprimă mișcări dinților pentru a-i aduce în poziția dorită. Acest tip de tratament se bazează pe montarea unor butoni realizați din material compozit la aceeași culoare a dinților pentru a deveni aproape invizibili. 

Fiecare gutieră transparentă va conține o nouă informație pentru a imprima o nouă poziție a dinților. Aceste gutiere se vor schimba la un interval de 10 zile în timp ce imprimă în mod progresiv mișcări dinților. Spre deosebire de aparatele dentare metalice tradiționale care sunt formate din brackeți și arcuri metalice, acest tip de aparat dentar nu conține brackeți sau arcuri metalice.

Care sunt avantajele aparatului dentar Invisalign?

 1. transparența aparatului dentar: estetic este mult îmbunătățit

 2. comoditate în purtare deoarece gutierele sunt detașabile

 3. nu aduce restricții alimentare, deci nu schimbă cu nimic obiceiurile pacientului

 4. planul de tratament este individualizat pentru fiecare caz în parte

 5. durata tratamentului cu acest tip de aparat dentar este mult redusă - aproape de 2  ori mai rapid

 6. te scapă de durerile aduse de orice alt tip de aparat dentar

 7. proiectat și realizat cu ajutorul unei tehnologii digitale

 8. poate fi îndepărtat de către pacient, fără ajutorul medicului

 9. acționează programat pe fiecare dinte

 10. materialul termoplastic este rezistent de o calitate medicală

 11. tratamentul poate fi realizat la distanță

Aparatul dentar Invisalign - dezavantaje

Ca în cazul oricărui alt tip de aparat dentar, chiar și aparatul dentar Invisalign are dezavantaje:

 

 1. poate fi mai scump decât un aparat dentar fix metalic​

 2. are limitări tehnice în a rezolva cazurile complexe

Din ce material este realizat
aparatul dentar Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este realizat dintr-un material inventat de propria companie: rășină lichidă care devine solidă atunci când este expusă laserului.

Materialul se numește Smarttrack.

 

Există două tipuri de aparate dentare invizibile Invisalign: Comprehensive (Full) și Lite. Vom discuta puțin despre fiecare.

 

Aparatul dentar Invisalign Lite este ideal dacă ai probleme de o complexitate scăzută: dinți puțin rotiți, înghesuiri micuțe sau spațieri care se pot trata in 4 luni.

 

Aparatul Invisalign Full este potrivit pentru acele cazuri complexe în care alinierea dinților ia mai mult de 5 luni. 

Invisalign Comprehensive este un aparat dentar ideal pentru o bună parte din adulții care vin la cabinet cu probleme dentare cum ar fi înghesuirile sau spațierile dentare, si probleme de mușcătură.

 

În cazul acestora planul de tratament se poate întinde pe o perioadă mai mare de 4 luni, iar aparatul conține mai mult de 14 seturi de gutiere. 

Cel mai mare avantaj este faptul că aparatul are o garanție de 5 ani în care sunt incluse gutiere suplimentare dacă se vor dori alte modificări suplimentare. De menționat că pentru adolescenți este disponibilă varianta Invisalign Teen.

Invisalign Lite este un tip de aparat dentar ideal în cazul pacienților cu probleme ortodontice minore care pot fi rezolvate în mai puțin de 4 luni.

Invisalign Teen este aparatul dentar ideal pentru adolescenți deoarece nu arată la fel de deranjant ca un aparat dentar metalic, nici atât de greu de întreținut și are rezultatele dorite în scurt timp. Este cu mult mai rapid decât aparatele dentare tradiționale și nu schimbă cu nimic rutina zilnică a tinerilor.

 

Care sunt etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar Invisalign?
 

1.

Consultație & amprentare: 

Aparatul dentar Invisalign are la bază funcționarea cu ajutorul unor gutiere transparente care vor imprima mișcări dinților.

 

În timpul primei consultații medicul va discuta cu tine despre aparatul dentar, îti răspunde la toate întrebările și îti face fotografii, apoi îti amprentează/scaneaza arcadele dentare. 

Toate aceste informații sunt stocate digital într-un “dosar” virtual al pacientului.

 

Într-o perioadă de 10-14 zile specialiștii Invisalign din Statele Unite vor lucra alături de medicul ortodont la planul de tratament. Odată terminat planul, pacientul vei fi chemat în cabinet pentru a i se prezenta planul de tratament. 

2.

Prezentarea planului de tratament si stabilirea tratamentului

Vei fi chemat la cabinet pentru a ti se prezenta planul de tratament care este o simulare digitală tridimensională a danturii tale. Vei vedea modul in care ti se mișcă dinții odată cu fiecare nouă gutieră si modificarile progresive ale zambetului sau.

 

Unic este insa faptul ca vei sti inca de acum cat timp va dura intregul tratament ortodontic cu aparatul Invisalign, si mai mult, vei vedea exact felul in care vor arata dintii la sfarsitul tratamentului.

3.

Montarea aparatului dentar invisalign si primirea gutierelor

Odată ce gutierele au ajuns din America, pacientul se vine la clinica pentru a monta aparatul dentar Invisalign. În acest pas, se vor monta butonii de compozit, vei primi gutierele și instrucțiuni de folosire și curățare a lor.

 

Odată la 10 zile, îti vei schimba singur gutierele, apoi la intervale de timp stabilite de comun acord cu medicul ortodont, vei veni veni la control pentru a verifica mișcarea dinților tăi.

Foto-63.jpg

Cat costa aparatul dentar invisalign?

Pretul unui tratament ortodontic variaza în functie de urmatoarele: 

Prețul unui aparat dentar Invisalign se stabilește în funcție de materialul folosit. Costul este comparabil cu cel al aparatelor dentare fixe tradiționale.

 

Deși doar un furnizor Invisalign poate spune cu precizie care este prețul, în general un tratament cu Invisalign costă între 14.000 - 25.000 lei. Dacă dinții au nevoie de deplasări minore prețul poate începe de la 8.000 lei.

 

Le oferim pacienților Invisalign gratuit controalele periodice de pe parcursul tratamentului.

 

Astfel, dacă ar fi sa faci paralelă între costurile unui aparat dentar de safir și controalele periodice la care merge pacientul timp de 2 ani, ajungi la același preț al aparatului dentar Invisalign.

Aparat dentar invisalign pret:

​​

 • Invisalign Lite Single - 2,500 Euro 

 • Invisalign Lite Full - 3,800 Euro 

 • Invisalign Comprehensive Full - 5,000 Euro

Diferenta dintre aparatul dentar invisalign si aparatele dentare fixe (metalice, ceramice sau safir)

 • Invisalign este format din gutiere transparente și detașabile

 • Greu de sesizat de către cei din jur

 • Elegant și apreciat de oricine l-a încercat

 • Doare mult mai puțin decât un aparat dentar fix

 • Nu modifica cu nimic dieta zilnică

 • Te simti mult mai increzator atunci cand nu vede nimeni ca porti aparat dentar

 • Igiena dentara este mult mai usor de realizat - daca speli dintii corect, sansele sa faci carii sunt reduse;

 • Tehnica din spate este mai avansată, fapt ce scurtează considerabil durata tratamentului 

 • Controlul este mai rar decât în cazul aparatelor dentare tradiționale

-.png
+.png

Intrebari frecvente despre aparatul dentar Invisalign

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar Invisalign?

Acest tip de tratament este de cele mai multe ori mai scurt fata de durata celui obișnuit. După ce toate informațiile necesare vor fi trimise în America, se va lucra la planul de tratament și vei afla exact numărul de gutiere pe care va trebui să le porți, cum vor arăta dinții la fiecare gutieră în parte, dar mai ales la final de tratament.

Aparatul dentar Invisalign doare?

În timpul purtării gutierei vei simți o presiune la nivel dentar. Durerile nu sunt deranjante ca în cazul purtarii unui aparat dentar fix, dar dacă ai o rezistență redusă la durere, poți lua un antiinflamator.

Cate ore pe zi trebuie sa port aparatul?

Pentru a obține rezultatele dorite, ar fi bine să porți aparatul 22 ore pe zi. Îl poți îndepărta doar în timpul meselor și în timpul igienei orale.

Ce am voie sa mananc daca am aparat dentar Invisalign?

Dacă nu știai, acest aparat dentar invisalign nu îți aduce nicio restricție alimentară deoarece nu riști să ți se dezlipească brackeții. Un aparat dentar invisalign nu îți afectează cu nimic rutina zilnică și tabieturile! si nu vei fi stresat ca dupa fiecare masa iti pot ramane resturi alimentare intre brackets.

Cat de des trebuie sa vin la control?

Dacă porți acest aparat dentar, nu vei fi nevoit să vii în fiecare lună la cabinet pentru a activa aparatul. De fapt, activarea se va face automat la schimbarea gutierei. Poți stabili data controalelor oricand doresti.

Există posibilitatea să mi se miște dinții la loc după ce termin tratamentul?

Exact ca în cazul oricărui aparat dentar, dacă pacientul nu poartă contenția la final de tratament, dinții se pot mișca în locul inițial. Purtarea contenției este necesară pentru a ajuta dinții să rămână în poziția corectă, dată de aparatul dentar invisalign.

bottom of page