top of page
0I8A9105-low-25_edited.jpg

Aparat dentar
Invisalign

Aparatul dentar transparent îți oferă un zâmbet minunat și aliniat fără a renunța la confortul tău sau la mâncarea preferată

Știm cu toții cât de important este să ai un zâmbet frumos. De fapt, zâmbetul ar trebui să fie atât frumos, cât și sănătos. Ne dorim cu toții dinți perfecți și un zâmbet impecabil de alb, dar uneori Mama Natură nu ne înzestrează cu dinții perfecți. Ce faci dacă ai dinți strâmbi, înghesuiți, încălecați? Ai putea să te resemnezi și să spui că asta e viața, dar ar fi mai bine să nu lași lucrurile așa. 

Dacă nu știai, problemele tale au o soluție. Se numește aparat dentar și nu este atât de înfricoșător pe cât pare. De altfel, mituri există în orice domeniu și despre orice. Aparatul dentar a apărut în anii 1800, când era rudimentar și montarea sa includea o bună parte de durere, dar industria stomatologică a progresat enorm și acum nu mai este o corvoadă. 

Aparatul dentar poate fi comod și estetic, ușor de purtat și de înlăturat dacă apelezi la aparatul dentar Invisalign. Este unul dintre cele mai moderne tipuri de aparate dentare de pe piață și vine la pachet cu o mulțime de beneficii.

Dacă vrei să afli mai multe, dar mai ales dacă ți se potrivește, te așteptăm cu drag în cabinet pentru o discuție amicală.

video-hero-aligner-technology-flower-2-edit.jpg

Ce este aparatul dentar Invisalign? 

Aparatul dentar Invisalign este un tip de aparat dentar inovativ format din mai multe seturi de gutiere transparente care imprimă mișcări dinților pentru a-i aduce în poziția dorită. Acest tip de tratament se bazează pe montarea unor butoni realizați din material compozit de aceeași culoare cu a dinților, pentru a deveni aproape invizibili. 

​Fiecare gutieră transparentă va conține o nouă informație pentru a imprima o nouă poziție a dinților. Aceste gutiere se vor schimba la un interval de 10 zile în timp ce imprimă în mod progresiv mișcări dinților. Spre deosebire de aparatele dentare metalice tradiționale care sunt formate din brackeți și arcuri metalice, acest tip de aparat dentar nu conține brackeți sau arcuri metalice.

4-edit-lo-35.png

Din ce material este realizat aparatul dentar Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este realizat dintr-un material inovativ inventat de propria companie: rășină lichidă care devine solidă atunci când este expusă laserului. Materialul se numește SmartTrack.

Care sunt avantajele aparatului dentar Invisalign?

AM7_Feed-low-50.jpg
 1. Transparența aparatului dentar: estetic este mult îmbunătățit

 2. Comoditate în purtare deoarece gutierele sunt detașabile

 3. Nu aduce restricții alimentare, deci nu schimbă cu nimic obiceiurile pacientului

 4. Planul de tratament este individualizat pentru fiecare caz în parte

 5. Durata tratamentului cu acest tip de aparat dentar este mult redusă - aproape de 2  ori mai rapid

 6. Durerile sunt mai reduse decât la un alt tip de aparat dentar

 7. Este proiectat și realizat cu ajutorul unei tehnologii digitale

 8. Poate fi îndepărtat de către pacient, fără ajutorul medicului

 9. Materialul termoplastic de o calitate medicală este foarte rezistent 

 10. Tratamentul poate fi realizat la distanță, cu controale mai rare la dentist

Ce dezavantaje poate avea aparatul dentar Invisalign?

Ca în cazul oricărui alt tip de aparat dentar, chiar și aparatul dentar Invisalign are dezavantaje:

 1. Poate fi mai scump decât un aparat dentar fix metalic​

 2. Are limitări tehnice în a rezolva cazurile prea complexe

Tipuri de aparat dentar Invisalign

Există 3 tipuri de aparate dentare invizibile Invisalign: Comprehensive (Full), Moderate și Lite. Vom discuta puțin despre fiecare.

Aparatul dentar Invisalign Lite este ideal dacă ai probleme de o complexitate scăzută: dinți puțin rotiți, înghesuiri mici sau spațieri care se pot trata in 4 luni, cu până la 14 seturi de gutiere.

Aparatul Invisalign Moderate este potrivit pentru acele cazuri de o dificultate medie, în care alinierea dinților ia mai mult de 5 luni și se rezolvă cu până la 20 de seturi de gutiere.

Aparatul Invisalign Full este potrivit pentru acele cazuri complexe în care alinierea dinților și corectarea mușcăturii durează mai mult și necesită peste 20 de seturi de gutiere.

82bc3869a612dded1cd22017e2a17360-black-141414-low.jpg

Care sunt etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar Invisalign?

1. Consultație & amprentare: 

Aparatul dentar Invisalign funcționează cu ajutorul unor gutiere transparente care vor imprima mișcări dinților.

În timpul primei consultații medicul va discuta cu tine despre aparatul dentar, îti răspunde la toate întrebările și îti face fotografii, apoi îti scanează arcadele dentare. 

Toate aceste informații sunt stocate digital într-un “dosar” virtual al pacientului.

Într-o perioadă de 10-14 zile specialiștii Invisalign din Statele Unite vor lucra alături de medicul ortodont la planul de tratament. Odată terminat planul, pacientul vei fi chemat în cabinet pentru a i se prezenta următoarele etape.

2. Prezentarea planului de tratament si stabilirea tratamentului

Vei fi chemat la cabinet pentru a ti se prezenta planul de tratament, care este o simulare digitală tridimensională a danturii tale. Vei vedea modul in care ti se mișcă dinții odată cu fiecare nouă gutieră si modificarile progresive ale zambetului sau.

Impresionant va fi  faptul ca vei stii inca de acum cat timp va dura intregul tratament ortodontic cu aparatul Invisalign, si mai mult, vei vedea exact felul in care vor arata dintii la sfarsitul tratamentului.

3. Montarea aparatului dentar invisalign si primirea gutierelor

Odată ce gutierele au ajuns din America, pacientul vine la clinica pentru a i se pune aparatul dentar Invisalign. Se vor monta butonii de compozit, vei primi gutierele și instrucțiuni de folosire și curățare a lor.

O dată la 10 zile, îti vei schimba singur gutierele. Apoi, la intervale de timp stabilite de comun acord cu medicul ortodont, vei veni la controale pentru a verifica mișcarea dinților tăi.

Invisalign-5-low-50.jpg

Cat costa aparatul dentar Invisalign?

Pretul unui tratament ortodontic variaza în functie de complexitatea cazului fiecărui pacient. Numai un medic ortodont îți poate spune ce probleme are mușctătura ta, în urma unui consult și a anumitor investigații.

La Dentalist le oferim pacienților Invisalign gratuit controalele periodice de pe parcursul întregului tratament.

Aparat dentar invisalign pret:

 • Invisalign Lite  - 3.100 euro 

 • Invisalign Moderate - 3.300 euro 

 • Invisalign Comprehensive  - 4.300 euro

7b4e5450691eedf302aaf599d68678fd black 141414.jpg

Care sunt avantajele aparatului dentar Invisalign?

Invisalign_vs_brackets.jpg

Diferenta dintre aparatul dentar invisalign si aparatele dentare fixe (metalice, ceramice sau safir):

 • Invisalign este format din gutiere transparente și detașabile

 • Greu de sesizat de către cei din jur

 • Elegant și apreciat de oricine l-a încercat

 • Doare mult mai puțin decât un aparat dentar fix

 • Nu modifica cu nimic dieta zilnică

 • Te simti mult mai increzator atunci cand nu vede nimeni ca porti aparat dentar

 • Igiena dentara este mult mai usor de realizat - daca speli dintii corect, sansele sa faci carii sunt reduse;

 • Tehnica din spate este mai avansată, fapt ce scurtează considerabil durata tratamentului 

 • Controlul este mai rar decât în cazul aparatelor dentare tradiționale

Echipa Dentalist

grup-lowres-2024-crop.jpg

1000+ reviews de 5 stele pe Google

Mii de zâmbete transformate

Soluții custom pentru orice nevoie ai

Am ajuns la 5.8 mil dintre voi online

FAQ, mituri si intrebari frecvente despre aparatul dentar Invisalign

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar Invisalign?
​Acest tip de tratament este de cele mai multe ori mai scurt fata de durata celui obișnuit. După ce toate informațiile necesare vor fi trimise în America, se va lucra la planul de tratament și vei afla exact numărul de gutiere pe care va trebui să le porți, cum vor arăta dinții la fiecare gutieră în parte, dar mai ales la final de tratament.

Cate ore pe zi trebuie sa port aparatul?
​Pentru a obține rezultatele dorite, ar fi bine să porți aparatul 22 ore pe zi. Îl poți îndepărta doar în timpul meselor și în timpul igienei orale.

Există posibilitatea să mi se miște dinții la loc după ce termin tratamentul?
Exact ca în cazul oricărui aparat dentar, dacă pacientul nu poartă contenția la final de tratament, dinții se pot mișca în locul inițial. Purtarea contenției este necesară pentru a ajuta dinții să rămână în poziția corectă, dată de aparatul dentar invisalign.

Aparatul dentar Invisalign doare?
​În timpul purtării gutierei vei simți o presiune la nivel dentar. Durerile nu sunt deranjante ca în cazul purtarii unui aparat dentar fix, dar dacă ai o rezistență redusă la durere, poți lua un antiinflamator.

Ce am voie sa mananc daca am aparat dentar Invisalign?
​Dacă nu știai, acest aparat dentar invisalign nu îți aduce nicio restricție alimentară deoarece nu riști să ți se dezlipească brackeții. Un aparat dentar invisalign nu îți afectează cu nimic rutina zilnică și tabieturile! si nu vei fi stresat ca dupa fiecare masa iti pot ramane resturi alimentare intre brackets.

Cat de des trebuie sa vin la control?
Dacă porți acest aparat dentar, nu vei fi nevoit să vii în fiecare lună la cabinet pentru a activa aparatul. De fapt, activarea se va face automat la schimbarea gutierei. Poți stabili data controalelor oricand doresti.

bottom of page