top of page

Cele mai frecvente întrebări despre Invisalign

Alinierea dinților nu oferă numai un zâmbet încântător, dar are beneficii asupra sănătății generale. Dinții înghesuiți pot duce la boala parodontală, care la rândul ei poate cauza afecțiuni generale importante ca diabet, afecțiuni cardiace sau infarct.


Aparatul dentar Invisalign: transparent, detasabil, eficient

Invisalign este un aparat dentar foarte potrivit pentru a-ți îndrepta dinții fără traditionalii brackets sau sârme. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări pe care le primesc în cabinet în legătură cu aparatul:


Câte ore pe zi trebuie să port aparatul?

Aparatul trebuie purtat în jur de 22 ore pe zi. Se îndepărtează numai în timpul meselor și în timpul realizării igienei bucale.


Cât va dura tratamentul?

În comparatie cu alte aparate dentare, timpul de tratament este înjumătățit. După ce se trimit toate informațiile în America (pozele, radiografiile și amprentele / scanarea), se lucrează la planul de tratament și vom ști exact numărul de gutiere pe care trebuie să le porți, cum vor arată dinții la fiecare gutieră în parte, dar mai interesant, și la sfârșitul tratamentului.


Voi avea dureri?

Cel mai des poți simți o presiune la nivelul dinților atunci când schimbi gutiera. De obicei durerile nu sunt deranjante, dar dacă simti nevoia poti lua un antiinflamator.


Am restricții alimentare?

Spre deosebire de aparatele dentare fixe, unde trebuie să eviți să muști sau să mănânci alimente tari ca să nu se dezlipească brackets, aici nu ai niciun fel de restricție alimentară. Invisalign nu îți schimbă rutina zilnica!


Cât de des trebuie să vin la control?

La aparatul dentar Invisalign nu este necesar controlul lunar pentru activarea aparatului. Activarea se face automat la schimbarea gutierei. De aceea, acesta este o varianta de preferat pentru pacienții care călătoresc mult sau care locuiesc în altă țara. Data controalelor se stabilește de comun acord cu pacientul.


Există posibilitatea să mi se miște dinții la loc după ce termin tratamentul?

Ca la orice aparat dentar, dacă nu porți contentia la sfârșitul tratamentului, dinții se vor mișca la loc. Pentru ca dinții să se “cimenteze” în noua poziție obținută, durează până când osul se întărește în jurul lor. De aceea, trebuie sa urmati instructiunile medicului pe tot parcursul tratamentului.


Este eficient?

Este la fel de eficient ca orice alt aparat dentar, rezultatele obținându-se într-un timp mai scurt decât cu celelalte variante.


Cum spăl aparatul?

Aparatul de igienizează cu apă și săpun; puteți folosi și o periuța pentru mai mare eficiență. Spălați aparatul înainte să îl aplicați pe aradele dentare.


Invisalign este soluția transparentă, detașabilă, eficientă pentru a-ți îndrepta dinții. Nu trebuie să îți schimbi rutina zilnică, în timp ce dinții ți se îndreaptă rapid și elegant. Aici ai mai multe informatii despre aparat. Sună acum pentru a începe drumul sper zâmbetul perfect alături de Invisalign.

bottom of page