top of page

Calitatea unica a aparatului dentar Invisalign


Invisalign este un aparat dentar inovativ, transparent, eficient și rapid. A fost inventat în America în 1997 și i-au fost aduse constant îmbunătățiri pentru ca el să miște dinții corect și eficient. Personal am purtat Invisalign timp de 6 luni și a fost o experiență foarte plăcută, motiv pentru care am ales să vi-l fac cunoscut pentru a vă bucura și voi de dinți drepți cu minim de efort, avand o experienta atat de diferite de cea cu aparatul dentar fix.


Cel mai bun aparat dentar transparent de pe piata

Este un produs premium, unic dpdv calitativ. Pe piață au apărut și alte tipuri de aparate similare, la un preț mai mic. În ultimul timp au fost mai mult pacienți care m-au întrebat care sunt deosebirile și de unde diferența de preț dintre produse. Și atunci am decis să vă explic aici totul despre aparatele dentare transparente și diferențele dintre ele:


După cum vă spuneam, Invisalign a fost primul aparat dentar transparent lansat pe piață, un pionier în domeniu. Pentru ca aparatul să funcționeze corect, foarte importantă este calitatea materialului din care sunt făcute gutierele. Compania Align a investit foarte mult timp, fonduri și oameni în cercetare: după 8 ani și după ce au testat alte 260 de materiale, Align a ajuns la concluzia că niciun material existent nu este suficient de bun, și atunci și-au inventat propriul material - o rășina lichidă care atunci când este expusă laserului devine solidă. Materialul SMARTTRACK.


De ce este atât de important acest material?


Pe perioada tratamentului cu Invisalign, seturile de gutiere se schimbă la 7-14 zile. În această perioadă, ele se pun și se scot de pe dinți de nenumărate ori (se îndepărtează pentru a mânca sau a igieniza dinții). Materialul trebuie să fie suficient de elastic pentru a se putea adapta tuturor acestor deformări, și în același timp să își păstreze duritatea pentru a imprima o forță constantă asupra dinților pe care îi mișcă către poziția dorită.


Este elastic și se adaptează intim pe dinți, făcând presiune controlată si constanta pe întreaga suprafață dentară.


materialul Invisalign vs materialele altor aparate

Materialul este aproape transparent, dar cu o grosime suficientă astfel încât să fie eficient. Gutierele altor producatori pot fi și mai transparente, dar asta înseamnă trei lucruri:

- sunt prea subțiri pentru a exercita forță suficientă pentru a mișca dinții,

- sunt prea subțiri pentru a-și păstra elasticitatea timp de 10-14 zile - se vor largi și își vor pierde eficiența;

- se pot rupe foarte ușor, spre deosebire de materialul SmartTrack de la Invisalign care se rupe de 4 ori mai greu decât în cazul altor aparate dentare transparente.


A fost conceput astfel încât să limiteze ca timp și intensitate discomfortul pe care îl poate simți pacientul atunci când trece la un set nou de gutiere.


Cercetarea din spatele oricărui produs reprezintă întotdeauna o investiție mare din partea producătorului, dar asigură calitatea produsului oferit și verificarea lui în repetate rânduri pentru a fi siguri de performantele lui.


Invisalign este un produs de top în piață și vi-l recomand dacă doriți să vă oferiți un tratament ortodontic certificat, sigur, eficient și rapid. Intotdeauna cel mai bun lucru în care poți investi ești chiar tu, așa că acorda-ți cel mai bun tratament, mai ales atunci când vine vorba de sănătatea ta.


Ai aici mai multe detalii despre aparatul dentar transparent Invisalign. Te aștept să obținem cel mai frumos zâmbet.



bottom of page