top of page

Predictibil - planul de tratament Invisalign


Aparatul dentar Invisalign funcționează prin intermediul unor gutiere transparente care imprimă mișcări dinților.

La prima consultație, medicul discută cu pacientul despre aparat, îi clarifică toate întrebările. Medicul face fotografii pacientului și îi amprenteaza arcadele dentare. Toate informațiile sunt stocate digital în “dosarul” virtual al pacientului. Timp de 10-14 zile specialiștii Invisalign din America împreună cu medicul dvs certificat Invisalign lucrează la planul de tratament. Când acesta este gata, pacientul este chemat în cabinet pentru prezentare.



Invisalign acționează asupra dinților prin gutiere transparente. Fiecare set de gutiere (superior și inferior) acționează timp de 10 zile asupra dinților. După cele 10 zile, se trece la setul următor de gutiere, care imprimă dinților noi mișcări. Întregul plan de tratament este împărțit în seturi de gutiere care se schimbă la 10 zile, până când dinții ajung la poziția finală.


Când pacientul vine la cabinet pentru prezentarea planului de tratament, simularea digitală tridimensională aferentă cazului sau arată cum se mișcă dinții cu fiecare noua gutieră. Cu această ocazie, pacientul știe exact câte seturi de gutiere îi vor îndreptă dinții, deci cât timp vă dura întregul tratament.


Simularea 3D oferă posibilitatea de a vedea poziția dinților la orice gutieră dorește pacientul. Cel mai motivant pentru pacient este că va vedea cum vor arăta cât de aliniați vor fi dinții săi la sfârșitul tratamentului.


Acesta este momentul în care, dacă pacientul dorește, se pot face anumite modificări asupra planului de tratament. Când pacientul este fericit cu simularea 3D, aparatul se dă în lucru și în 14 zile toate seturile de gutiere sosesc din America.


Pasul următor - montarea aparatului și începutul #InvisalignJourney

Pentru a parcurge pas cu pas drumul de la prima consultație și până la aplicarea aparatului, citiți aici.


bottom of page