top of page

Invisalign-aparatul dentar invizibil !!!


Aparatul dentar Invisalign este format din niște seturi de gutiere transparente care imprimă mișcări dinților până când ei ajung în poziția dorită/finală. Pe anumiți dinți se montează (lipesc) niște butoni din material compozit (material pentru plombe), la culoarea dintelui, practic invizibili. Gutierele și planul de tratament sunt individualizate. Fiecare gutieră transparentă conține o nouă informație pentru o noua poziție a dinților. Gutierele se schimbă la interval de 10 zile, imprimând progresiv mișcări dinților (cu ajutorul butonilor de pe dinți, care ajută la ghidarea mișcării). Aliniatorii invizibili se poartă timp de 20-22h/zi, indepartandu-se numai în timpul meselor sau igienizării bucale.


Aparatul dentar transparent si detasabil Invisalign
Aparatul dentar transparent si detasabil Invisalign

Care este secvența tratamentului ortodontic folosind aparatul Invisalign?


Pasul 1:

Pacientul se prezintă în cabinetul stomatologic, unde medicul dentist face consultația primară. Aceasta include un set de fotografii care sunt utilizate în diagnosticul pacientului și în conceperea planului de tratament. Medicul amprenteaza arcadele dentare ale pacientului. Amprentarea se poate face cu materiale foarte fidele sau cu scannere intraorale.


Pasul 2:

Toate informațiile pacientului - fotografii, radiografii, amprente - sunt procesate de o echipă specializată de medici din Statele Unite. Aceasta, împreună cu medicul curant, realizează un plan de tratament pentru pacientul în cauză, un plan de tratament individualizat în funcție de afecțiunile și nevoile fiecărui pacient în parte. Planul de tratament este sub forma unei animații digitale, tridimensionale, care prefigurează mișcarea dinților din 10 în 10 zile (la fiecare nouă gutieră) până la poziția și forma lor finală. Aceasta simulare dă posibilitatea pacientului să vadă cum vor arata dințîi lui la sfârșitul tratamentului, precum și de-a lungul fiecărei etape (gutiere) a tratamentului. Este o tehnica unica și revoluționară, predictibila și foarte motivantă pentru pacient care știe exact cât vă dura tot tratamentul sau și cum îi vor arăta dinții la final. Această etapa de realizare a tratamentului durează în jur de două săptămâni. Citiți aici mai multe detalii despre simulare 3D.


Pasul 3:

Pacientul se prezintă la o nouă programare cu medicul dentist, care îi vă prezenta planul de tratament și secvența mișcării dinților. Acesta este momentul în care încă se mai pot aduce modificări planului de tratament (dacă pacientul dorește). De asemenea, medicul raspunde întrebărilor sau nelămuririlor pacientului.


Pasul 4:

Având la dispoziție toate aceste informații, pacientul se hotăraște dacă dorește tratamentul propus cu aparatul dentar Invisalign. În caz afirmativ, se începe procesarea gutierelor sale (conform planului de tratament) în Statele Unite. În maxim două săptămâni, toate gutierele sunt trimise către medicul curant.


Pasul 5:

Pacientul se prezintă la cabinetul stomatologic pentru montarea aparatului dentar Invisalign. Aceasta presupune montarea butonilor de compozit; numărul, mărimea și dispoziția acestor butoni depinde de complexitatea tratamentului. Pacientul primește gutiere și instrucțiuni de folosire și curățare a lor. La fiecare 10 zile, pacientul își schimbă singur gutierele. La intervale de timp stabilite de comun acord cu medicul dentist, pacientul vine la control pentru a verifica mișcarea dinților.


Pasul 6:

Pacient fericit la finalizarea tratamentului, cu dinți îndreptați și zâmbet până la urechi :)


Care sunt avantajele Invisalign?

  • aparatul dentar este transparent. Toți cei care fugeau de bracketii vizibili de pe dinți, acum au o alternativă foarte bună.

  • spre deosebire de aparatele dentare fixe, Invisalign este foarte comod de purtat, gutierele fiind detașabile; astfel, nu se modifică deloc obiceiurile alimentare ale pacientului, nu există restricții alimentare.

  • planul de tratament individualizat poate fi văzut încă de la început și pacientul știe cum vor arăta dinții lui în orice moment din timpul tratamentului, dar mai ales la final - ce motivație mai bună pentru a-ți îndrepta dinții decât să vezi cât de bine vor arăta după tratament?!

  • îndreptarea dinților cu aliniatorii Invisalign durează mai puțîn decât în căzul aparatelor dentare fixe (de 2 ori mai rapid)

  • Invisalign te scapă de durerile pe care le simți la fiecare activare a aparatelor dentare fixe, făcând toată experiență mai plăcută


Invisalign este o alegere foarte buna oricand, pentru oricine!


Acestea sunt variantele disponibile pentru adulti:

Invisalign Full este aparatul dentar care se adresează majorității adulților ce au probleme dentare: înghesuiri sau spațieri dentare, probleme de ocluzie / mușcătură. Planul de tratament se întinde pe o durată mai mare de 3 luni de zile, aparatul conținând mai mult de 14 gutiere. Avantajul este că aparatul are o garanție de 5 ani în care se pot comanda gutiere suplimentare dacă se doresc modificări în plus.


Invisalign Lite este dedicat adultilor care au probleme dentare minore: inghesuiri sau spatieri minime, al caror tratament ar necesita mai putin de 14 gutiere, adica o perioada mai mica de 3 ½ luni. Invisalign Lite functioneaza exact dupa acelasi principiu ca si Invisalign Full, avantajul fiind numarul mai redus de gutiere.


Pentru adolescenti exista varianta Invisalign Teen.



bottom of page