top of page

Top 5 diferente dintre aparatul dentar Invisalign si aparatele fixe

Aparatul fix cu brackets vs Invisalign

1. Aparatul dentar Invisalign constă dintr-un set de gutiere transparente, detașabile. Este destul de greu de sesizat de cei din jur (care nu stiu că porți aparat dentar), fiind foarte elegant și foarte apreciat de toți purtătorii. Faptul că gutierele sunt detașate reprezintă un avantaj nu numai pentru actori, cântăreți sau alti artiști care îl pot îndepărta în timpul spectacolelor, dar pentru oricine are o întâlnire de business importantă, un eveniment și mai ales nunta (pentru ca fotografiile de neuitat să fie absolut perfecte).


2. Tehnica din spatele aparatului dentar Invisalign precum și materialul gutierelor, îndelung cercetat, permite mișcarea dinților de două ori mai rapid.


3. Dacă la aparatele dentare fixe este obligatoriu controlul lunar, când care acestea se și “activează” (se induce mișcare nouă dinților) , la Invisalign schimbi tu singur gutierele din 10 în 10 zile. Fiecare set de gutiere împinge dinții mai aproape de poziția lor finală. Poți să vii la control la 2-3 luni, ceea ce iți permite să călătorești oricât de mult, în timp ce dinții tăi sunt în mișcare! De asemenea, am pacienți care locuiesc în altă țară și tratamentul lor merge conform planului.


4. Caramelele pot desprinde brackets. La fel și caju, migdale sau orice alimente dure. Purtătorii aparatelor fixe trebuie să le înlăture din dieta lor zilnică. Nu același lucru putem spune și despre purtătorii de aparat dentar Invisalign, care nu au nicio restricție alimentară.


5. Planul de tratament Invisalign este o simulare 3D animată, care prezintă mișcarea dinților tăi din poziția lor de început, până la finalul tratamentului, din 10 în 10 zile. Astfel poți să vezi evoluția zâmbetului tău, dar mai ales cum va arata la final. Și cel mai important, știi de la început cât timp va dura tratamentul tău Invisalign


Stiu ca am spus top 5, dar si urmatoarele trebuiesc mentionate:


6. Doare mult mai puțin decât aparatul dentar fix. Atunci când vei schimba gutierele (adică la fiecare 10 zile) vei simți o presiune asupra dinților care se mișcă mai mult urmatoarele 10 zile.


7. Igiena dentară este mult mai ușor de realizat atunci când porți aparat dentar Invisalign. Acesta se îndepărtează de pe dinți și tu poți să iți faci ritualul de curățare. Dacă ai însă aparat fix, va fi mai anevoios spălatul pe dinți. O igienă bucală bună înseamnă și un risc scăzut de apariție al cariilor !


8. Sportivii purtători de aparat fix trebuie neapărat să își protejeze dinții și bracketii cu o gutieră specială. Altfel risca să se desprindă aparatul sau chiar să se fractureze dinții. Cu Invisalign deja ai o gutiera de protecție prin el însuși. Recomandat adolescenților și adulților iubitori de sport.


Citiți articolul cu toțîi pașîi pe care trebuie să îi parcurgi că să porți Invisalign și haide să faci cunoștință cu aparatul! Te aștept.

bottom of page