top of page

Digital Smile Design: ce este și cum te poate ajuta

Dreptul la zâmbet frumos ar trebui să fie un drept universal inclus în Carta Fericirii, dacă aceasta ar exista. Pentru o clinică stomatologică, nu există ceva mai grav decât să știe că există, oriunde în lume, persoane cărora le e frică să zâmbească. Ceea ce ne bucură, însă, e că în fața progresului și a revoluției din stomatologiei, astăzi, nicio problema nu trece fără rezolvare. De exemplu, cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, poți chiar decide, alături de o echipa de medici specialiști cum va arăta rezultatul final al tratamentului. Cool, nu?




Cunoscută și sub numele de zâmbet digital demonstrativ, tehnologia DSD ne ajută să îți arătăm concret cum vei arată la finalul tratamentului propus de către medicii noștri. De cele mai multe ori, succesul DSD rezidă în impactul pe care îl are asupra pacientului tocmai simularea digitală a zâmbetului - odată ce ai reușit să vezi cum vei arată, nu doar că iei decizia de a urma tratamentul, dar ești și motivat să ajungi la finalul acestuia.


Concret, Digital Smile Design reprezintă un proces computerizat prin intermediul căruia este simulat rezultatul final al tratamentelor stomatologice incluse într-un plan de tratament al cărui scop este reconstrucția complexă (vorbim de tratamente precum implant dentar, fațete dentare, coronițe, punți dentare etc.). Din acest punct de vedere, DSD reprezintă un proces revoluționar în planificarea tratamentelor.


Ce este Digital Smile Design?



Imaginează-ți că urmează să participi la o petrecere și dorești să ai cea mai frumoasă ținută, dar și să atragi atenția tuturor celor din jur. Te gândești la ținută dorită, cauți un model, stabilești o anumită culoare, alegi materialul din care să fie confecționată, cauți un magazin în care să mergi și studiezi colecția actuală. Ei bine, acum imaginează-ți că dorești să-ți schimbi aspectul zambetului. Tehnologia DSD e similară pentru ca pune accentul pe o proiectare extrem de detaliată a fiecărei etape în parte, astfel încât să înțelegi fiecare amănunt.


Digital Smile Design reprezintă o tehnologie digitală modernă, destul de des utilizată în zilele noastre dar specifică stomatologiei de top. Cu ajutorul acestui proces, medicul specialist poate proiecta zâmbetul pacientului înainte de a începe tratamentul. Mai mult de atât, prin intermediul acestui proces se poate selecta nuanța danturii, forma dinților și lucrările de estetică dentară necesare pacientului. În felul acesta, medicul specialist poate realiza un rezultat personalizat în funcție de fiecare pacient în parte.


De asemenea, medicul specialist îți poate oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a te ajută să iei o decizie în cunoștință de cauză.


Cum funcționează Digital Smile Design?



Estetica dentară ne-a uimit prin capacitatea de a adapta o mulțime de procese din diverse specialități care au ca scop îmbunătățirea aspectului danturii, pastrand integra și zona funcțională. În plus, cu ajutorul inovațiilor de ordin estetic, ai realmente posibilitatea de a dobândi mai multă încredere în propria persoană. Din acest punct de vedere, procesul de Digital Smile Design se bazează atât pe analiza proporțiilor faciale ale pacientului, cât și pe cele dentare. Se folosesc o serie de fotografii digitale extrem de calitative pentru a afla relația dintre dinți, buze, gingii, trăsăturile feței și zâmbet.


Astfel, noul zâmbet va fi realizat conform regulilor de simetrie.

Toate aceste informații se introduc în computer rezultând un model digital al zâmbetului tău, iar apoi medicul va putea accesa o gamă variată de forme și modele de structuri dentare ce pot fi utilizate în simulare. Ai posibilitatea de a vedea zâmbetul final, chiar înainte de a fi gata întregul proces.


Imaginile și amprenta digitală, precum și măsurătorile vor fi trimise către laboratorul dentar care se ocupă cu realizarea fațetelor sau coroanelor dentare. Medicul specialist protetician este cel care oferă toate indicațiile necesare.


Etapele tratamentului cu tehnologia DSD

Înainte de efectuarea tratamentului propriu-zis, este esențial că pacientul să aibă o discuție cu medicul specialist. Așadar, acesta trebuie să înțeleagă care sunt așteptările și nevoile tale legate de zâmbetul pe care ți-l dorești. În cadrul consultației va avea loc o discuție foarte detaliată cu privire la procesul Digital Smile Design, la ceea ce iti doresti de la zambetul tau si cum ti-l imaginezi.


După această discuție urmează fotografierea danturii și fizionomiei actuale, precum și simularea computerizată a noului zâmbet.





Întâlnirea si discuția cu medicul stomatolog

Este foarte important ca pacientul să discute cu medicul stomatolog și să lămurească fiecare aspect în parte. Discuția va fi una suficient de detaliată încât să primești toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege cum funcționează procesul Digital Smile Design.


Fotografierea danturii și fizionomiei actuale

Acest pas se referă la simularea computerizată a noului tău zâmbet care se bazează pe situația pe care o prezinți în prezent. Este luată în considerare dantură actuală și fizionomia feței. Tocmai de aceea, în cadrul acestei consultații se vor efectua mai multe fotografii.

Toate aceste detalii sunt extrem de importante pentru obținerea unui model final în perfectă armonie cu trăsăturile feței tale.

Dacă îți dorești să obții un zâmbet perfect și să zâmbești așa cum nu ai mai făcut-o, bazează-te pe tehnologia Digital Smile Design.

Această etapă importantă este esențială pentru cei care doresc să înceapă un tratament dentar în scop estetic.


Programează-te pentru procesul Digital Smile Design și află cum poate arată noul tău zâmbet. În felul acesta te vei hotărâ mult mai ușor!

Simularea computerizată a noului zambet

Prin intermediul informațiilor oferite și a imaginilor obținute în etapele de început, medicul specialist simulează noul aspect al zâmbetului tău. Acest proces se realizează cu ajutorul unui program computerizat.


Care sunt tratamentele în care se poate utiliza tehnologia DSD?


Digital Smile Design nu reprezintă un simplu proces prin care poți vedea zâmbetul pe care îl obții în urma procesului. Această tehnologie este complexă și se utilizează în chirurgie, ortodontie și implantologie. Cele mai recomandate tratamente compatibile DSD sunt următoarele: albire dentară profesională, coroane dentare, fațete și implanturi dentare. Fațetele dentare sunt unele dintre cele mai des solicitate și apreciate intervenții de înfrumusețare și reabilitare compatibile cu DSD. Pacienții pot alege acest proces în momentul în care dinți sunt fisurati, pătați, fracturați sau prezintă forme asimetrice. Fațetele dentare reprezintă niște bucățele foarte mici, subțiri din ceramic. Aceste bucățele se aplică pe dinte cu ajutorul unui material special, ascunzând în felul acesta toate imperfecțiunile dintelui.


Fațetele dentare ajută și la corectarea și alinierea dinților pe arcadă în schimbul utilizării unui aparat dentar. Acestea sunt fabricate din porțelan și vin în diferite dimensiuni și grosimi în funcție de fiecare pacient în parte. În cazul în care fațetele dentare sunt îngrijite într-un mod corespunzător, acestea au o durata de viață destul de mare, de până la 10 ani. Așadar, dacă dorești să optezi pentru fațete dentare în viitorul apropiat și îți dorești să afli mai multe detalii, dar și să vizualizezi care ar putea fi rezultatul, mizează pe tehnologia Digital Smile Design.


Cât costă tratamentele stomatologice cu DSD? Prețuri

Digital Smile Design reprezintă un proces inovator care este utilizat din ce în ce mai des în zilele noastre. Acest proces utilizează principii de estetică facială care se află în legătură strânsă cu regulile esteticii dentare ale zambetului și dinților în funcție de fizionomia fiecărei persoane în parte.


În momentul în care ai nevoie de un astfel de proces, prețul nu ar trebui să fie sub nicio formă criteriul ideal care te va ajută să iei o decizie finală. Cele mai importante aspecte de luat în calcul sunt acestea: materialele utilizate în timpul tratamentului stomatologic cu DSD, experiență medicului specialist în acest domeniu, sistemul protetic, confortul personal și stabilitatea. De cele mai multe ori, tratamentele stomatologice de înaltă calitate prezintă un preț ridicat.

Atunci când vrei să colaborezi cu o clinică specializată avantajoasă, ai ocazia de a experimenta tot ceea ce ține de raportul calitate-preț echilibrat.


Avantajele tehnologiei Digital Smile Design

  • Îmbunătățirea și modernizarea proceselor de stomatologie estetică;

  • Aflarea rezultatului înainte de începerea procesului propriu-zis;

  • Rezultatul este comunicat și discutat cu pacientul;

  • Un rezultat ușor de controlat;

  • Rezultate pe măsura așteptărilor tale;

  • Un zâmbet perfect;

Atunci când știi din start cum va arată zâmbetul tău după finalizarea acestui proces, cu siguranță emoțiile nu vor fi atât de mari.


Cine poate apela la Digital Smile Design?

Orice persoană care dorește să își îmbunătățească aspectul dinților poate apela la tehnologia Digital Smile Design. Cu ajutorul acestei tehnologii, dinții vor arată realmente perfect.

Pentru mai multe detalii suplimentare echipa mea îți sta la dispoziție.


bottom of page