Sangerarea gingivala - motiv de ingrijorare


Daca o parte a corpului tau ar sangera, ai fi ingrijorat? Ai merge la doctor? La fel trebuie sa procedezi si cand apar sangerari gingivale - mergi la un consult stomatologic, unde medicul iti va recomanda tratamentul potrivit.


Nu ignora sangerarile gingivale


Sangerarea gingivala este felul gingiilor de a ne atrage atentia ca sunt in suferinta. Placa bacteriana incepe sa se depuna la scurt timp dupa ultimul periaj dentar. O curatare superficiala, grabita si scazuta ca frecventa asigura depunerile de resturi alimentare pe dinti si gingii si declanseaza inflamatia gingivala.


Gingivita se manifesta astfel:

  • modificari de culoare de la rozul natural catre rosu si chiar violaceu in stadiile avansate de inflamatie;

  • mariri de volum ale gingiei;

  • jena dureroasa;

  • sangerare gingivala - este cel mai semnificativ indicator al inflamatiei gingivitei; aceasta poate aparea spontan (la masticatie) sau cauzata de periajul dentar - aici marea greseala a pacientilor este sa evite pe viitor periajul zonei care a sangerat, de teama unei viitoare lezari; se va acumula si mai multa placa bacteriana in zona respectiva, inflamatia se va agrava si se intra intr-un cerc vicios.

Solutia este vizita la medicul stomatolog. Sangerarile gingivale pot ascunde probleme de care nu stiti (afectare parodontala, carii interdentare, dificultati la periaj sau la utilizarea atei dentare).O igienizare profesionala va indeparta depunerile de pe orice suprafata dentara, lasand dintii curati si stralucitori. Acasa, pacientul va intretine igiena bucala cu periaj de 2 ori pe zi si ata dentara. Daca se intampla ca o papila gingivala sa sangereze la un moment dat, periati zona constiincios, in ciuda sangerarii, pentru a curata bine locul si a restablli sanatatea gingivala.


Daca gingivita nu este tratata la timp, ea va evolua catre afectiuni parodontale mult mai severe, care netratate se pot solda chiar cu pierderea dintilor.


Sunt aici daca ai nevoie de o programare sau ai intrebari.

+40764760760

©2019 by Doctor Alexandra Mircea