top of page

Am nevoie de igienizarea profesionala la 6 luni?

DA! Si iata de ce :)


Vizitele la medicul stomatolog pot fi stresante pentru multi dintre noi. Cateodata teama de un consult care duce la o lista intreaga de probleme de rezolvat este cea care tine pacientii la distanta; sau cateodata poate fi dificil sa gasiti timp pentru o igienizare profesionala in programul dvs aglomerat.


Tu cand ai fost ultima data la un control stomatologic?


Cand vorbim despre sanatatea dentara ne referim la mai multi factori: cum va ingrijiti acasa gingiile si dintii, cat de repede vi se formeaza tartru dentar. Si daca aveti probleme dentare care solicita tratament mai des sau monitorizare, e bine sa va imprieteniti cu dentistul dvs si sa il vizitati oricat de des este nevoie.


Daca mergeti periodic la stomatolog, tineti la distanta probleme ca boala parodontala, cariile sau alte afectiuni dentare. Ideal ar fi sa faceti controlul si igienizarea profesionala la 6 luni, dar daca din diverse motive nu reusiti, trebuie ca macar o data pe an sa vizitati dentistul dvs.


Boala parodontala este cauzata de bacterii din cavitatea orala. Daca nu mentineti o igiena orala buna, placa bacteriana creste in cantitate, gazduieste multe tipuri de bacterii care devin daunatoare, si devine foarte lipicioasa si aderenta structurile dentare. Gingiile se inflameaza, se inrosesc si sangereaza. Cea mai buna cale sa evitati gingivita este indepartarea placii bacteriene inainte sa se intareasca si sa se transforme in tartru. Boala parodontala este tratabila, dar poate fi evitata prin ingrijirea igienei dentare zilnic de dvs, cat si periodic de catre un profesionist.


Daca va dati seama ca evitati vizitele la medicul stomatolog din cauza anxietatii, exista cai de a face aceasta experienta mai placuta.

  • in primul rand, daca mergeti mai des la dentist veti deveni mult mai confortabil cu locul, medicul si procedurile;

  • comunicati cu asistenta si medicul dentist, povestiti despre anxietatea si disconfortul dvs;

  • in timpul igienizarilor solicitati o pasta anestezica locala pentru gingii daca stiti ca sunteti sensibili;

  • destindeti-va ascultand muzica, o carte sau un podcast;

  • premiati-va post-igienizare pentru motivatie;

  • faceti igienizarea profesionala la 6 luni - astfel dintii vor fi mai curati si sedintele vor fi mai scurte si mai usoare.

Beneficiile igienizarii si controalelor periodice:

  • prevenirea aparitiei cariilor dentare;

  • stoparea pierderii dintilor - prin identificarea afectarii parodontale si tratarea ei la timp;

  • zambetul va fi stralucitor - se indeparteaza petele de pe dinti, suprafata lor devenind mai alba si stralucitoare;

  • improspatarea respiratiei;

  • economii - preventia este mult mai ieftina decat tratarea :)


Acasa, igiena dentara acasa inseamna periaj dimineata si seara timp de 2 minute, periajul limbii si folosirea atei dentare o data pe zi. Rutina aceasta face mai scurta si mai placuta vizita la 6 luni la

medicul stomatolog.

Pentru dinti si gingii sanatoase si fericite sunt la un telefon distanta.

bottom of page